Copyright 2021 - webdesign Hemel Video

De Band

De naam ‘Bill Bounders Orchestra’  vindt zijn oorsprong in de Bill Bounders Big Band. Dit orkest is in de jaren 70 door Wim Boenders ( klarinet en dirigent) opgericht en heeft het orkest als bezielend muzikaal leider jarenlang geleid. In en rond Bergen op Zoom maakte dit orkest furore met bigbandmuziek. De bezetting bestond uit jongere en oudere enthousiaste muzikanten. De band werd zeer gewaardeerd door vele toehoorders. Op 6 januari 2002 nam Wim Boenders afscheid  en werd de naam van het orkest veranderd in Bill Bounders Orchestra. Het orkest ontwikkelt dan een breed swingend repertoire met stukken van Duke Ellington, Count Basie, Bennie Goodman, Glenn Miller, James Brown, Aretha Franklin, maar ook Latijns-Amerikaanse muziek staat op het repertoire.

Het orkest beschikt op dit moment over een goed bezette sax, trombone, trompet en ritme sectie.

Het orkest wordt veelvuldig gevraagd om de muzikale omlijsting te verzorgen. Zo zijn er optredens tijdens het Bergse jazzfestival, de jaarlijkse bigband battle, bijzondere evenementen als Cars & Charity. Maar ook tijdens jubilea, festiviteiten bij verenigingen wordt Bill Bounders regelmatig gevraagd voor een optreden.

Het orkest maakt graag gebruik van gastsolisten op het gebied van zang en specifieke instrumentele werken.

Bill Bounders Orchestra is een zich voortdurend ontwikkelend orkest, samengesteld met enthousiaste muzikanten dat graag een swingende muzikale bijdrage wil leveren binnen Bergen op Zoom en ook daarbuiten.

 

Het Repertoire

Het repertoire van Bill Bounders Orchestra kenmerkt zich door veelzijdigheid van stijlen en het swingende karakter.

Het orkest heeft in het repertoire succesnummers van  Duke Ellington, Count Basie, Bennie Goodman, Glenn Miller, James Brown, Aretha Franklin. De Latijns-Amerikaanse muziek completeert het repertoire.

Het repertoire leent zich uitstekend voor luisterconcerten, maar is ook geschikt voor het muzikaal omlijsten van feestelijke bijeenkomsten van diverse grote organisaties.

 

De Bezetting

Het orkest staat met ingang van 4 september 2018 onder muzikale leiding van Jan Spruit.

  

Trompet sectie: Trombone sectie: Saxofoon sectie: Ritme sectie:

Kees Bouwens

Piet Koolen

Marco Sanen

Mart van Bedaf

Mike Waalewijn

Pol de Bie (vaste invaller)

Tijs Elsen (vaste invaller)

Jos Havermans (bariton)

Jan Scheepers (alt)

Ton Rijk (alt)

Lily Wierckx (alt)

Koert Koenraadt (tenor)

Ferry Clarijs (percussie)

Stan Wulffaert (gitaar/basgitaar)

Paul Eilander (piano)

Ton Hendriks (slagwerk)

f t g m